Mindeközben - Megnyitó

A Partizán Műterem és Galéria művészeinek éves kiállítása

Szeretettel várunk mindenkit egyestés kiállításunk megnyitójára!

 2015. október 9-én, pénteken
19 órától: Megnyitó
20 órától: Műteremséta, Pátkai Marcell vezetésével

A kiállítást megnyitja: Rieder Gábor

Kiállító művészek: Bánki Ákos, Barabás Benedek, Batykó Róbert, Dallos Ádám, Debreczeni Imre, Ezer Ákos, Gantner Dániel, Gerő Ambrus, Hack Ferenc, Halega Krisztián, Horror Pista, Huszti János, Karácsonyi László, Kárpáti János Iván, Keszeg Nándor, Kisteleki Lili, Koszorús Gergő, Kusovszky Bea, Makai Mira Dalma, Menyhárt Norbert, Molnár Levente, Nagy Zsófia Magdolna, Nemes Anna, Pap Ramóna, Poroszlai Eszter, Sipos Marica, Szalay Péter, Tayler Patrik, Tollas Erik, Tóth Zsófi, Veres Balázs, Vető Orsolya Lia

Kurátorok: Eckhardt Lili, Szakál Anna
 

A szentendrei úti műteremház műtermeire pályázó alkotók kiválasztásának módszere műfaji, médiumbeli kötöttségektől mentes, célja a stílustól függetlenített művészi kvalitás értékelése. A beszámoló kiállítás műveinek tematikai és műfaji sokszínűsége azt a heterogenitást tükrözi, amely az itt alkotó művészek változatos stílusát jellemzi.
A Szalon-jellegű kiállítási módszer olyan, több síkon is kontrasztban álló munkákat fog össze egy térben, amelyek az elmúlt hónapokban egymással szomszédos stúdiókban, akár egymást inspirálva születtek. A művészek és műveik közös tárlaton való egyesítése szimbolikus pontot tesz egy évadra, bemutatva az ebben az időszakban hosszabb, vagy rövidebb ideig, de ugyanazon a helyszínen dolgozók egy-egy kiválasztott munkáját.
A válogatás olyan műveket vonultat fel, amelyek alkotójuk elmúlt egy évére kifejezetten jellemzőek. A kiállított tárgyak közös pontja születésük helyszíne: a tér, amely egyben az alkotókat is egyfajta közösségé formálta.

Az egyestés kiállítás helyszínévé a műtermeknek helyet adó PP Center egy, a műtermekkel szomszédos, szerkezetkész tetőtere válik. A megnyitó után az érdeklődők műteremsétán vehetnek részt Pátkai Marcellel, a Partizán Műterem és Galéria vezetőjével. A látogatók megvendégelésére pedig maguk az itt alkotó művészek készülnek.

Cím: PP Center Üzleti Központ, Szentendrei út 89-93., Budapest, 1033.

Támogató: PP Center Üzleti Központ, Artkartell 

Share