Kiállítások

2016

B Z Z Z

FESTÉSZET // SZOBRÁSZAT // PERFORMANSZ
TÁNCMŰVÉSZET // SZOCIOMETRIA

2016. november 17. I PP Center

A Partizán Műterem és Galéria éves kiállítása

18:00-19:00 Műteremséta Pátkai Marcell vezetésével / a séta a kiállítás bejáratától indul
19:00 Rieder Gábor mond megnyitó beszédet
19:30 Kortárstánc előadás - a Budapest Kortárstánc Főiskola tanulóinak produkciója I Aistė Adomaitytė (LTU) & Petra Peček (SLO): (un)recognised territories
20:00 Performansz I Keszeg Nándor

Kiállító művészek:

Erdélyi Emese, Florian Lang (AUT), Forgács Péter, Hack Ferenc, Huszti János, Joséphine Vejrich (SWE), Karácsonyi László, Keszeg Nándor, Koszorús Gergely, Marika&Leopard (RUS), Menyhárt Norbert, Molnár Levente, Nagy Zsófia Magdolna, Nemes Anna, Oláh Orsolya, Pap Ramóna, Pintér Gábor, Poroszlai Eszter, Sipos Marica, Stefan Osnowski (GER), Szalay Péter, Tollas Erik, Törteli Lilla, Vági Flóra, Veres Balázs

A magányosan élő méh fajok nem termelnek mézet.
A posztmodern korban nincs objektív igazság, csak különböző csoportok vélekedéseinek szövetéről beszélhetünk az újraértelmezett látszatok sűrűjében.
Te mely közösségek tagja vagy és mi a szereped a bennük?
A virtuális klikkesedés világát éljük, appok rendeznek érdekközösségekbe, és egyre kevesebb offline tér nyílik az összefogásra.
A Partizán legfőbb célja, hogy a művészek inspiráló környezetben, egymást erősítve alkothassanak. Az év végi műtárgy kipakolást a Partizán közösségének feltérképezésével tesszük különlegessé. Nézd meg a szociogramot és fedezd fel a műterem mikrotársadalmának szerkezetét!

Cím: PP Center Üzleti Központ, Szentendrei út 89-93., Budapest, 1033.

Megközelítés tömegközlekedéssel: csak 10 perces utazás a Batthyhány tértől a szentendrei HÉV-vel, leszállás a Kaszásdűlő megállónál

Támogatók:

PP Center Üzleti Központ
Artkartell
Új Előadóművészeti Alapítány

>>album

Artkartell Attrakció #1

ÚJCIRKUSZ + KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZET

2016. november 4-13. I Budapest Projekt Galéria

Az Artkartell otthonául szolgáló PP Centerben több műfaj él egymás mellett, az újcirkusztól, a független színházon át, a kortárs képzőművészetig. A kortárs képzőművészet és a cirkuszművészet találkozásából kibontakozó 10 napos összművészeti esemény a gravitációra reflektál mind elméleti mind gyakorlati síkon.

A cirkuszművészetet megújító újhullám magyar képviselője, a Recirquel társulat teszi kézzelfoghatóvá a tömegvonzás törvényeit különleges, akrobatikus mutatványaival, amihez a Partizán Műterem és Galéria jelenlegi képzőművészei teremtenek egyedi kiállítási környezetet.

Az eseményt a Recirquel újcirkusz társulat előadássorozata nyitja meg.

Előadások: november 4-5-6. 19:00

Artisták: Veress Zsanett (handstand), Vasas Erika (karika)

Performansz: november 4. 19:30 / Cekasz duett - Veres Balázs és Szalay Péter

Kiállító művészek: Menyhárt Norbert, Nagy Zsófia Magdolna, Oláh Orsolya, Poroszlai Eszter, Szalay Péter, Tollas Erik, Törteli Lilla, Veres Balázs

Művészeti koncepció: Pátkai Marcell, Rieder Gábor, Vági Bence

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., PP Center

>>album

Art Market Budapest 2016

2016. október 12-16. I Millenáris Kulturális Központ

Idén az Artkartell & Partizán Műterem és Galéria standjánál a pink és a beton dominált.

Kiállító művészek: Marika&Leopard, Nagy Zsófia Magdolna, Oláh Orsolya, Poroszlai Eszter, Tollas Erik, Törteli Lilla, Veres Balázs

Támogató: PP Center Üzleti Központ

>>album

2015

Mindeközben

2015. október 9. I PP Center

A Partizán Műterem és Galéria éves kiállítása

19:00 Megnyitó
20:00 Műteremséta

Résztvevő művészek: Bánki Ákos, Barabás Benedek, Batykó Róbert, Dallos Ádám, Debreczeni Imre, Ezer Ákos, feLugossy László, Gantner Dániel, Gerő Ambrus, Hack Ferenc, Halega Krisztián, Horror Pista, Huszti János, Karácsonyi László, Kárpáti János Iván, Keszeg Nándor, Kisteleki Lili, Koszorús Gergő, Kusovszky Bea, Makai Mira Dalma, Menyhárt Norbert, Molnár Levente, Nagy Zsófia Magdolna, Nemes Anna, Oláh Orsolya, Pap Ramóna, Poroszlai Eszter, Sipos Marica, Szalay Péter, Tayler Patrik, Tollas Erik, Tóth Zsófia, Veres Balázs, Vető Orsolya Lia
Kurátorok: Eckhardt Lili, Szakál Anna

A kiállítást megnyitja: Rieder Gábor

A szentendrei úti műteremház műtermeire pályázó alkotók kiválasztásának módszere műfaji, médiumbeli kötöttségektől mentes, célja a stílustól függetlenített művészi kvalitás értékelése. A beszámoló kiállítás műveinek tematikai és műfaji sokszínűsége azt a heterogenitást tükrözi, amely az itt alkotó művészek változatos stílusát jellemzi.
A Szalon-jellegű kiállítási módszer olyan, több síkon is kontrasztban álló munkákat fog össze egy térben, amelyek az elmúlt hónapokban, egymással szomszédos stúdiókban, akár egymást inspirálva születtek. A művészek és műveik közös tárlaton való egyesítése szimbolikus pontot tesz egy évadra, bemutatva az ebben az időszakban hosszabb, vagy rövidebb ideig, de ugyanazon a helyszínen dolgozók egy-egy kiválasztott munkáját.
A válogatás olyan műveket vonultat fel, amelyek alkotójuk elmúlt egy évére kifejezetten jellemzőek. A kiállított tárgyak közös pontja születésük helyszíne: a tér, amely egyben az alkotókat is egyfajta közösségé formálta.

Az egyestés kiállítás helyszíne a Partizán műtermeivel szomszédos, szerkezetkész tetőtér a PP Center Üzleti Központban. A program részeként az érdeklődők műteremsétán vehetnek részt Pátkai Marcellel, a Partizán Műterem és Galéria vezetőjével.

Zene: Gabriel Dubuc

Támogatók: PP Center Üzleti Központ, Artkartell

>>album

Art Market Budapest 2015

2015. október 8-11. I Millenáris Kulturális Központ

A Partizán egy objektekkel (és kisplasztikákkal) megrakott polcot állít ki a standján. Az árucikkek kihelyezését szimbolizáló installálás – a white cube semleges terével ellentétben – a fogyasztói társadalomban megszokott vásárlói magatartáshoz alkalmazkodik. A műtárgyak új környezetben való megjelenítése nem a műveket alacsonyítja le hétköznapi árucikké, hanem a vásárlói pozíció gesztusait és összefüggésrendszerét teszi láthatóvá.

Kiállító művészek: Hack Ferenc, Huszti János, Karácsonyi László, Pap Ramóna, Tollas Erik, Veres Balázs

>>album

Levegőt!

KIÁLLÍTÁS // PERFORMANCE // NYITOTT MŰTERMEK

2015. június 25. I PP Center

17:00-tól: Műteremséta Pátkai Marcellel, a Partizán Műterem és Galéria vezetőjével
18:30-tól 19:30-ig: Performance a kiállítótérben: Keszeg Nándor, ANUSCHAKRA, 2015.
19:30-tól: Megnyitó

Kiállító művészek:
Bánki Ákos, Dasha Sitnikova, Debreczeni Imre, Ezer Ákos, Gerő Ambrus, Hack Ferenc, Horror Pista, Huszti János, Karácsonyi László, Keszeg Nándor, Khaldoon Daoud, Kisteleki Lili, Koszorús Gergely, Kusovszky Bea, Menyhárt Norbert, Molnár Levente, Nagy Zsófia Magdolna, Nemes Anna, Pap Ramóna, Szalay Péter, Tayler Patrick, Tollas Erik, Tóth Zsófia, Veres Balázs, Vető Orsolya Lia

Kurátorok: Eckhardt Lili, Szakál Anna

A kiállítást megnyitja: Nemes Z. Márió

Egy szerkezetkész tetőtérben nyílik pop-up kiállítás a Partizán műtermeiben dolgozó magyar és külföldi rezidens művészek részvételével, a műfaji sokszínűség jegyében.
A "Levegőt!" a művészi szabadság témakörét járja körül.
A képzőművészeti kérdések kutatásáról különféle jelenségek, elvárások és kötelezettségek vonják el az alkotók figyelmét: akár politikai, társadalmi kérdésekben állást foglalni, megfelelni a galériák által közvetített piaci elvárásoknak, pályázni, hálózatot építeni, és szakmai gárdát gyűjteni maguk köré.
A művészek a koncepció ismeretében maguk tettek javaslatokat a kiállított műtárgyakra, így a kurátorok segítségével, de a kötelező kurátori koncepció elvárásaitól mentesülve született meg a kiállítás anyaga.

Támogató: PP Center Üzleti Központ, Artkartell

>>album

Tárgyeset

2015. március 6-27. I A.P.A. Galéria

A Partizán Műterem és Galéria művészeinek kiállítása

Kiállító művészek: Batykó Róbert, Debreczeni Imre, Ezer Ákos, Hack Ferenc, Horror Pista, Huszti János, Karácsonyi László, Kárpáti János Iván, Keszeg Nándor, Koszorús Gergely, Menyhárt Norbert, Szalay Péter, Veres Balázs

Kurátor: Batykó Róber

A kiállítás elsősorban olyan művekre koncentrál, melyek hétköznapi tárgyakat és szituációkat mutatnak be nem hétköznapi módon.
Az alkotásokban tetten érhető a melankólia és az elszigeteltség érzése, mindez a pop art-ra jellemző sallangmentes kifejezésmóddal vegyítve.
A tárlatot műfaji sokszínűség jellemzi, egyszerre látható kollázs, szobor, festmény, rajz vagy épp vetített kép. 

Támogató: PP Center

>>album

2014

Hol élsz TE? - And you, where do you live?

2014. szeptember 14-21. I Jennersdorf, Ausztria

A Kunst an der Grenze és a Partizán Galéria közös kiállítása

Megnyitó: 2014. szeptember 14., 11:00

Kiállító művészek: Babos Zsili Bertalan, Florian Lang (AUT), Huszti János, Szabó Klára Petra

Kurátor: Pátkai Marcell

>>album

Dől a bálvány!

KIÁLLÍTÁS // BÁLVÁNY // FOGADÁS

2014. szeptember 12. I PP Center

A Gallery Weekend programjához a Partizán Műterem és Galéria is csatlakozott külsős helyszínként szeptember 12-én.

Nyitott műtermek, gondolatébresztő kiállítás és állófogadás.

Budapest legdinamikusabban bővülő Műteremkomplexumában, a Partizánban pénteken 17 órától, nyitott műtermekben fogadnak a művészek, és személyesen fedik fel rejtett kincseiket.
Este 19 órától a 450 négyzetméteres Partizán Galéria pop-up kiállítása nyílik meg az alkotók legfrissebb, válogatott munkáiból.

Kiállító művészek / Bálvány döntögetők : Babos Bertalan Zsili, Bánki Ákos, Batykó Róbert, Dallos Ádám, Ezer Ákos, Horror Pista, Huszti János, Karácsonyi László, Keszeg Nándor, Koszorús Gergő, Ladányi-Tóth Miklós, Makai Mira, Molnár Levente, Kárpáti János Iván, Nemes Anna, Pap Ramóna, Szalay Péter, Veres Balázs

Kurátor : Bánki Ákos

Fellépők : Gazsi Rap Show, Nappalhugom (Oltai Kata & Vida Vera)

A kiállítást megnyitja : György Péter, esztéta

>>album

OOPS

PARTIZÁN STREET SESSION

3 nap  // 130 m // graffiti

Falfestés & Kiállítás I 2014. augusztus 8-10. I PP Center

Falfestés (130 m): augusztus 8-10. - Jégtörő utca 8.
Kiállításmegnyitó & BULI: augusztus 10. 19:00 órától - Partizán Műterem és Galéria

Zene: Mango, Tatlin, Audiolife, Gazsi Rap SHow

Téma: Kint és bent - Otthonom a város

Alkotók: infopapa, Secco & Fresh_ko, , Paul Mutant, Olay, Petyka, Kast, Fork, Goir, Void, Teil, Tape, Halr, Brah-man, Hokedli, Kis kakas,Marci, Hoek, Riado, Nikon, ,Egon, Rifle,Anti,Őuniverzum,Cipoe, AngelTwosix & Drake, Ladányi-Tóth Miklós, Babos Zsili Bertalan, Ezer Ákos, Huszti János

Moderátor: Budha Tamás

Támogatók: PP Center Üzleti Központ, SZIGET, Smoking

>>album

Példaképek diadala

2014. március 21 - május 23. I Kiállítás a Golipark Kreatív Központban

Kiállító művészek: Huszti János, Keszeg Nándor

Kurátor: Pátkai Marcell

Gyártósoron

2014. február 21. I Pop-up kiállítás a Flash Art szervezésében a Partizán Műterem és Galériában

Kiállító művészek: Albert Ádám, Barabás Zsófi, Bánki Ákos, Huszti János, Felsmann István, Szinyova Gergő

Kurátor: Rieder Gábor

>>album

2013

SZABADSÁG-KÉNYSZER

A tér mint inspiráció II.

2013. december 12. - 2014. január 4. I Partizán Galéria - PP Center

A Partizán Műterem és Galéria évadzáró kiállítása

Kiállító művészek: A Partizán műterem pályázatán támogatást nyert művészek

Babos Zsili Bertalan, Debreczeni Imre, GuBA, Horváth Éva Mónika, Huszti János, Keszeg Nándor, Kun Fruzsina, Lestyán-Goda János, Máriás István AKA Horror Pista, Retkes Máté, Tóth Máté Attila, Vágó Szabolcs
 

Az ismeretlen meghódítása

2013. szeptember 06. - 2014. január 31. I Umbrella Budapest

Babos ZSILI Bertalan képzőművész és Huszti János festőművész kiállítása

...és mindenkinek, aki szereti

 2013. szeptember 27. - október 23. I Kazinczy utca szabadtér és Kirakat Bisztró

Huszti János festőművész kiállítása

Funkciójukat vesztett, megvetemedett fa és rozsdás fém lemezekre készült, igényesen kivitelezett festői munkákat helyezett ki és hagyott sorsukra Huszti János, festőművész a Kazinczy utcában. A kb. 250 m hosszúságban elhúzódó kiállítás közkinccsé tett darabjait a járókelők pár óra alatt elkapkodták. A kültéri kiállításhoz a KIRAKAT Bisztróban megtekinthető tárlat is kapcsolódott.

>>album

Házon kívül

2013. április 20. - 2014. április 2. I Golipark Kreatív Központ

Megtekinthető hétköznap 9:00-17:00 óráig

Kiállító művészek: GUBA (Gubacsi Gábor) és Babos Zsili Bertalan

Cím: III. Kerület, Perc utca 6., recepció

2012

A tér mint inspiráció - 2012

2012. november 15. - december 14. I Partizán Galéria - PP Center

Kiállító művészek: Babos Zsili Bertalan, Benkő Katalin, Gubacsi Gábor, Huszti János, Sánta Kristóf, Szabó Kristóf, Tarka Niko, Vass Sándor

Kurátor: Kozma Eszter

Megnyitja: Szirtes János, képzőművész

Cím: PP Center Üzleti Központ - 1033 Budapest, Szentendrei út 93.

>>album

Art Market Budapest 2012

2012. november 8-12. I Millenáris Park

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.