Rólunk

A Partizán Műterem és Galériát az Artkartell vezetője, Pátkai Marcell alapította 2011 novemberében. Az Artkartell, a PP Center Üzleti Központ által támogatott projekteket fogja össze, és ennek az ernyő szervezetnek tagja a Partizán Műterem és Galéria is. A Partizán név utal a műteremház működési elvére: a csatlakozó művészek "partizánokként" foglalhatják el az üzleti központ aktuálisan kiadó helyiségeit, műteremként vagy kiállítótérként használva a hatalmas tereket, melyek, ha kiadásra kerülnek az alkotók átköltöznek egy másik épületrészbe. Az itt alkotó magyar, és a Rezidencia program keretében bekerülő külföldi művészek munkáiból álló, közel 350 darabot számláló Partizán Gyűjtemény a kortárs képzőművészet eleven, folyamatosan bővülő lenyomata.

A Partizán Műterem és Galéria küldetése, hogy inspiratív környezetben közösségi bázist hozzon létre a képzőművészek számára, ahol az alkotók erősítik, segítik és ösztönzik egymást az alkotásban. A műtermekben dolgozó művészek alkotásai a PP Center hatalmas, szerkezetkész tereiben, valamint más helyszíneken is kiállításra kerülnek.

A Partizán Műterem és Galéria mellett az Artkartell intézményében kapott helyet az Artkartell magazin, a Rieder Gábor főszerkesztésével működő, 2014-ben alapított online képzőművészeti magazin, illetve az Artkartell projectspace, nonprofit galéria is. Az Artkartell további tagjai a Magyar Képzőművészeti Szabadegyetem (képzőművészeti felnőttképzés), a DATA alapítvány (dokumentumfilm), a PROTON színház és az Artus színtársulat (színház), a Recirquel társulat (újcirkusz), Pátkai Rozina, Péterfy Bori, Sena (zene).

A PP Center pályázatain keresztül bármely arra érdemes kulturális-, művészeti projekt részesülhet a mecenatúra programban és az Artkartell tagjává válhat. Az üzleti központ így kulturális élettel tölti meg az aktuálisan üres helyiségeket.
 

Share